Viikon paras päivä

Tänään on taas minun suosikki päivä. Kauppa päivä.  Lauantai alkaa aina samalla tavalla. Herään aikaisin, ja toivon ettei kukaan muu olle vielä hereillä. Saan juoda aamukahvin rauhassa, ilman kiirettä. Tutkin paikkakunnan mainoslehtiset ja alan suunnitella ruokalistaa seuraavalle seitsemälle päivälle. Yritän ottaa  kaikki mahdolliset tilanteet huomioon mitkä vaikuttaa seuraavalla viikolla syötäviin ruokiin. Esimerkiksi isännän työt, porukkamäärä ja vaikka juhlapyhät tms. Isännän työt vaikuttaa, koska hänelle hankitaan tiettyjä tuotteita aina eväiksi, joita en välttämättä muuten hankkisi. Olen tyytyväinen että hän ottaa eväät mielellään töihin, kun toinen vaihtoehto on käydä työmaaruokalassa, jossa ei kuulemma kovin hyvää sapuskaa edes ole ja hintakin on aika kova siihen nähden mitä sillä saa... Toisinaan minusta on kiva ilahduttaa häntä hankkimalla jotain spesiaalia evääksi. Nykyisin kun noista vanhemmista teineistä ei aina tiedä, niin on hyvä valmistaa sellaisia ruokia joita voi tehdä reilusti ja ne kelpaavat myös seuraavana päivänä, jos porukka onkin kutistunut vain muutamaan. Yritän tehdä ruoan niin ettei sitä riitä kun maksimissan seuraavaan päivään.  Tiedän että jotkut voivat syödä samaa soppaa vaikka viikon, mutta itse en pysty siihen. Joskus olen onnistunut tekemään niin pahaa ruokaa(lasten mielestä) ettei se vaan näytä loppuvan . Silloin yritän "tuunata" ruokaa maistuvampaan muotoon. Jotkut ruoat ovat jopa parempia seuraavana päivänä.
Olen yrittänyt tehdä viikon ruokalistan aina niin että 1 kerran viikossa on soppaa, 1 kerran viikossa on kalaa ja makarooni/pasta ja peruna vuorottelisivat lisukkeina, niin ja tietysti riisi. Uuniruokia on mielekästä tehdä kun voi käyttää valmistumisajan johonkin muuhun, eikä tarvi veivata hellan ääressä kaiken aikaa. Nyt viikon ruokalista näyttää tältä:

Lauantai: Lihamureke+peruna
Sunnuntai: Tonnikala lasagnette
Maanantai: Kebabkiusaus
Tiistai: Spagetti ja lihapullakastike
Keskiviikko: Makkarasoppa
Torstai: Tortillaa
Perjantai: Pizzaa

Meillä on yleensä aina keskiviikkoisin keittoa, torstaina tortillaa ja perjantaina pizzaa. Lapset ovat tykästyneet tähän systeemiin.
Raaka-aineet suurimpiin osiin näistä ruoista on tarjouksessa, joten säästöjä tulossa :) Suosikki kauppojani ovat Tokmanni, Lidl ja Citymarket.  Toki jätän joka kerta tilaa mielikuvitukselle enkä orjallisesti sitoudu tähän listaan. Kaupassahan saattaa olla yllätystarjouksia, joita mainoslehdissä ei ole mainittu. Tai saatan olla joskus niin väsynyt töitten jälkeen etten jaksa tehdä sitä ruokaa mitä olin suunnitellut, vaan vaihdan sen mahdollisesti johonkin toisena päivänä olevaan helpompaan ruokaan. Viikon ruokaostokset ovat normaalisti olleet noin 150€, mutta nykyisin kun porukka vähenee kotona olen päässyt kivasti sen summan alle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittokeskiviikko

Säästöt ja ruokakaappien tyhjennys viikko

laiska ja heikko minä..