Säästöt ja ruokakaappien tyhjennys viikko


Viime viikonloppuna isojen poikien kotoa pois oleminen kulminoitui ruokakaupassa.
Havahduin siihen, että minulta upposi viikon ruokaostoksiin vain 100€.... oho.... Normaalisti viikon ruokaostoksiin on uponnut noin 150€. Mutta jotenkin kuvittelin että kahden täyskasvusen poikasen, jotka syövät kuin hevoset, poistuminen ruokavahvuudesta näkyisi vielä enemmän. Ehkä kyseessä on nyt se, etten osaa oikein valmistaa pieniä määriä, tai siis pienempiä määriä ruokaa.... Aikoinaan naureskeltiin mummolleni, joka oli koko ikänsä toiminut suuren kaupungin koulun keittäjänä ja vaikutti sille, ettei hän osannut tehdä ruokaa alle 200 henkilölle :) Hänkin on oppinut tekemään vähemmän ja varmaan opin minäkin. Tosin, mummo on nykyisin köyhä eläkeläinen, jolla ei ole pahemmin rahaa... Vimeisin eläkkeen korotuskin oli farssi. Eläkkeitä korotettiin ja monille, niinkuin mummolleni, kävi niin, että eläkkeensaaja nousi seuraavaan veroluokkaan ja tämän takia verot nousi niin paljon, että käteen jää vähemmän, kuin ennen korotusta..... Melkoista touhua valtiolta.... Mummokin yiritti laittaa kirjelmiä ettei halua vastaanottaa korotusta.... eihän siihen tietenkää kukaan suostu, mutta yritti kumminkin ;) Voi kun mummo asuisi lähempänä, niin voisin auttaa itsekkin häntä. Minulla kun tuota rahaa ei ole ylimääräistä, niin voisin auttaa muulla tavalla. Viimeksi puhuessani mummon kanssa vihjasin jo että voisi mummo harkita, jos vaikka hankkisi asunnon hiukan lähempää... Ei se mummo sieltä itserakentamasta omakotitalosta mihinkään muuta, jos ei ole pakka, se on selvä.

Takaisin siihen säästämiseen.... Olen hiukan antanut itseni löpsähtää rahan käyttämisen kanssa. Aikaisemmin minulla oli tarkka budjetti ja kaikki siihen liittyvät suunnitelmat. Nykyisin mennään "noin suurin piirtein" meiningillä.... Tahtoisin takaisin siihen vanhaan ja tiukkaan suunnitelmallisuuteen. Jotenkin minusta tuntuu, että puoliso haluaa kokoajan kaupasta kaikkea ja ei jotenkin suostu sopeutumaan listaan.
Senpätakia haluan aina käydä kaupassa yksin. Ei lapsia, ei miestä. Kaikki niistä haluaa aina jotakin ja jotenkin olen huono kieltämään siinä kohtaa..Haluan olla kiltti... Kiltteydellä ei vain säästetä rahaa :D

Jos vaikka ensi viikolla, sitten kun minä olen työtön, suunnittelen taas uuden budjetin :D
Jos vaikka pyrkisi aluksi siihen että ruokamenot olisivat kuukaudessa sen maksimissaan 400€, se olisi jo 200€ säästöä sitten aikaisempaan tilanteeseen. Leivät leivon itse, paitsi ruisleivän. Muuten leipoisin senkin, mutta puolisko valittaa saavansa siitä vatsan sekaisin. Sen takia ostan ruispaloja ja kaiken vaalean leivän leivon itse. Leipä on nimittäin aika kallista ja sellainen "höttöleipä" jota lapset rakastaisivat, ei pidä nälkää ollenkaan kun ei sisällä pahemmin kuitujakaan. Lisään aina omatekemiin leipiin leseitä, hiutaleita, siemeniä, porkkanaraastetta tms mitä nyt kaapista sattuu milloinkin löytymään. Tuleehan siitä vaihtelua, koska leipäkoneleipään muuten kyllästyy todella helposti. Joskus kyllästyin jopa sen muotoon. Se oli ärsyttävästi aina saman muotoinen, joten nykyisin teen leipäkoneessa vain taikinan ja paistan rieskan ihan itse ja muotoilen sen milloin mitenkin.

Tällä viikolla on ruokakaapin ja pakastimen tyhjennys viikko. Kaappiin on päässyt kertymään vaikka mitä, niin nyt yritän käyttää kaiken mahdollisen pois, ettei kaapin perukoille jäisi mitään tuotteita vanhettumaan.
Aiheeseen liittyvä kuva

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittokeskiviikko

laiska ja heikko minä..