kirppis


Olen joskus miljoonia vuosia sitten saanut suurimman osan tuloistani kirppismyynnillä. Se oli rankkaa hommaa ja aikaavievää, kun piti kiertää muita toreja että sai ostettua kamaa omaan pöytään myyntiin, hiukan kalliimmalla tietty.... Juuh, tiedän että sellaisista ihmisistä ei pidetä. Jos joku näkee oman tuotteensa myynnissä jollain muulla niin alkuperäiselle myyjälle tulee tästä paha mieli. Itse en ajattele asiasta näin, enkä missään nimessä alkaisi vaatia tavaraa takaisin itselleni, niinkuin jotkut tekivät :) Keräilijät ja ne jotka aktiivisesti toimivat kirppismyyjinä ovat pieni ja tiivis porukka, niinkuin missä tahansa muussakin pienessä yhteisössä. Joistain näistä tyypeistä sain elinikäsiä ystäviä ja toisista ikuisia vihamiehiä :)

Noh, se siitä.... Nyt olen kumminkin toteuttanut sen mitä olen pitkän aikaa miettinyt. Olen varannut kirppispöydän itselleni. Ihan vain kahdeksi viikoksi.
Kun tätä ylimääräistä rahantarvetta nyt on ja työtkin loppuvat pian, niin jotainhan on tehtävä. Tiedän että hyvä myynti vaatii jonkin verran työtä. Ei riitä että että h-hetkenä viet tavarat myyntiin ja viimeisenä päivänä käyt hakemassa myymättömät tavarat pois ja saat tilityksen. Koska kirppiksillä vierailee toisinaan sikoja.... usko pois... ne tyypit on sellaisia jotka kuvainnollisesti räjäyttävät pöytäsi, kuljettavat tavarat/vaatteet ihan eri paikkoihin, repivät hintalappuja, muuttavat hintoja. Ihminen on toisinaan uskomaton eläin. Joten tämän tiedostaen pöydän luona pitäisi käydä parin päivän välein järjestelemässä. Iso kasa tavaraa näyttää rojulle ja ketään ei kiinosta penkoa sitä ja myynti pienenee. Joten pitää muistaa järjestellä. Jokaisella torilla on omat toimintatapansa, mitä hinnattomille tuotteille tehdään. Aika monessa paikassa ne kasataan yhteen paikkaan, joka täytyy käydä säännöllisesti läpi, josko omia tavaroita on sinne eksynyt. Joten ihan palakakkua tämä kirppistely ei ole.

Minulla on aikaa vielä paikan alkamiseen kuukauden päivät, joten ehdin loistavasti pakata ja hinnoitella myyntiin menevät tavarat.
Kuvahaun tulos haulle kirppis

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittokeskiviikko

Säästöt ja ruokakaappien tyhjennys viikko

laiska ja heikko minä..